Haarwerken

Haaruitval/Kaalheid - Iedereen kan er mee te maken krijgen!

JE GOED VOELEN BEGINT BIJ ER GOED UIT TE ZIEN

Een mooi haarstukje en haarwerk kan je weer meer zelfwaarde geven. Een haarstuk moet zoveel mogelijk het oorspronkelijke haar en kapsel evenaren. Het liefst hebben wij dat mensen eerst al eens langskomen voor een vrijblijvend intakegesprek om een deskundig advies te geven en u de meest gepaste oplossing te kunnen bieden. Ook hiervoor moet altijd telefonisch een afspraak worden gemaakt. Niet alleen voor pruikjes in echt haar of synthetisch haar maar ook voor maatwerk, mutsjes en turbans kan u bij ons terecht. Voor het aanpassen, onderhoud, veranderen of herstellen van de haarprothese kan u ook bij ons terecht.

Haarstudio Aura heeft meer dan 30 jaar kapperservaring en volgde ononderbroken steeds de nodige bijscholingen om haar klanten het beste te kunnen bieden. Niet enkel op technisch vlak maar ook op het gebied van productkennis. Haarstudio Aura werkt enkel met producten die de balans van hoofdhuid en haar ten goede komen en dermatologisch getest zijn. Zo bieden wij massages aan met producten voor de gevoelige huid van kankerpatiënten om de gevolgen van chemo te verzachten en de daarna hernemende haargroei te stimuleren.

De pruikjes en haartoevoegingen zijn allemaal van een hoogwaardige kwaliteit, hypo allergisch, lichtgewicht, antistatisch. Bij maatwerk en 100% echthaar zijn de haren hygroscopisch, nemen water op en hebben het meest natuurlijke effect op alle gebied. Waarbij wij u met deskundig advies een mogelijkheid bieden in verschillende prijsklassen.

We zijn gevestigd in een empathische omgeving die zeer makkelijk bereikbaar is met de nodige voorziene parking. Haarstudio Aura is voorzien van aangename, verzorgde, aparte ruimtes om u in een discrete sfeer te kunnen ontvangen om u de nodige aandacht te kunnen geven waarbij u zich op uw gemak zult voelen. Indien u zich niet kunt verplaatsen kunnen wij u eventueel bezoeken aan huis of in het ziekenhuis. Zo is zaakvoerder Fien Lavrijsen speciaal om mensen met kanker nog beter te kunnen begeleiden in september 2016 een nieuwe erkende opleiding begonnen.

“KANKER HAIR PROFFESIONAL” deze wordt gegeven door IFPC i.s.m. AZ Nicolaas in Sint-Niklaas. Ook heeft zij heeft hiervoor de stages gedaan in AZ Elisabeth te Turnhout. Zowel theoretisch als praktisch komen alle aspecten aan bod. Hiervan is zij in oktober 2017 afgestudeerd. Deze opleiding zal wegens inzicht van belang en goed onthaal ook van start gaan in een hele reeks andere steden waarbij de plaatselijke grote ziekenhuizen aan zullen meewerken. Het kwaliteitslabel kan enkel behouden blijven als de nodige bijscholing hiervoor word gevolgd. Deze nieuwe opleiding bestaat ook voor de schoonheidsspecialisten.

IFPC on Facebook | Web

Haarstudio Aura heeft de nodige certificaten die een goede haarwerkspecialist zou moeten hebben en blijft steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen die de klant ten goede zal komen.

Zeker nu de vestigingswet is afgeschaft waarbij diploma’s overbodig blijken te zijn, is het voor de patiënt dan ook van belang te weten waar hij bij een erkende kapper of haarwerkspecialist terecht kan die zijn label van professionaliteit waardig is.

Oorzaken

  • Erfelijke haaruitval
  • Kanker
  • Haaruitval door ijzertekort of ijzergebrek
  • Stress en medicijnen
  • Verminderde werking van de schildklier
  • Conditie van de hoofdhuid en de haarwortels

Haaruitval kan diverse en complexe oorzaken hebben. Dermatologen kunnen eenvoudig vaststellen of een persoon erfelijke haaruitval heeft. Vaak gebeurt dit met vaste patronen, waardoor het makkelijk herkenbaar is. Dit kan beter worden vastgesteld d.m.v. een professioneel trichogram onderzoek. Het zogenaamd Trichogram is een wetenschappelijke studie waarbij de haarwortels aan een diepgaand onderzoek worden onderworpen. Met dit onderzoek worden de haarwortels en de gezondheid hiervan bestudeerd.

Indien uit dergelijk onderzoek blijkt dat er geen sprake is van erfelijke kaalheid, kan de haaruitval door een grote verscheidenheid aan oorzaken uitvallen. In tegenstelling tot het vaststellen van erfelijke haaruitval, is het vaststellen wanneer er geen sprake is van erfelijke haaruitval veel moeilijker en ingewikkelder. Een dermatoloog kan hier uitkomst bieden. Het is mogelijk om direct contact op te nemen met een dermatoloog of door u te laten doorverwijzen door uw huisarts. De dermatoloog zal uw haar en haarwortels grondig onderzoeken. Er zijn verschillende aspecten bekend die haaruitval kunnen veroorzaken. O.a. tijdens perioden van stress kan de haaruitval toenemen, dit geldt ook bij het gebruik van bepaalde medicijnen (meestal staat dit vermeld in de bijsluiter van het desbetreffende medicijn), door tekorten aan bijvoorbeeld ijzer of bepaalde vitaminen/mineralen en hormonale afwijkingen als gevolg van bijvoorbeeld een zwangerschap of het gebruik van bepaalde supplementen.

Het is normaal wanneer een persoon zo'n 50 tot 100 haren per dag verliest. Omdat er vaak even veel haren terug groeien als uitvallen, valt het uitvallen van de haren normaal gesproken niet op, tenzij dit gebeurt op 1 plek. Normaal gesproken gebeurt dit echter niet op 1 plek. Wanneer dit wel gebeurt, kan er sprake zijn van een haarziekte.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende soorten haarziekten en vaststelling hiervan is niet altijd evident. Bij de progressieve vorm is het raadzaam om bijtijds een haarprothese in de oorspronkelijke haarstijl aan te laten meten.

haaruitval bij kanker

Bestraling

Wanneer bij iemand kanker is geconstateerd, wordt deze persoon vaak bestraald. Deze bestraling is een heftige ingreep en heeft dan ook veel nare bijwerkingen. Naast hoofdpijn en misselijkheid is een veel voorkomende bijwerking van bestraling van het hoofd het uitvallen van het haar. Na de bestraling groeit het haar normaal gesproken weer terug, dit kan soms echter wel tot 6 maanden duren. Indien er sprake is van meerdere bestralingen, kan dit het haar permanent beschadigen, waardoor uw haardos niet zo terug groeit als het voorheen was. Chemotherapie veroorzaakt meestal wel haaruitval. U vindt hier onder meer informatie over chemotherapie.

Het bedekken van uw hoofd met een sjaal of het aanschaffen van een haarwerk kan de pijn mogelijk verzachten, omdat uw hoofdhaar erg belangrijk is voor het aangezicht. Het haarwerk zal grotendeels worden vergoed door uw verzekering.

Chemotherapie

Waarom veroorzaakt chemotherapie haaruitval? Chemotherapie is een zeer heftige ingreep op uw lichaam. Door deze manier van therapie worden zowel kankercellen als normale cellen in het lichaam vernietigd. Hoe sneller cellen zich delen, hoe gevoeliger ze zijn voor de chemotherapie. Cellen die zorgen voor haargroei delen zich het snelste van het lichaam, dit is de reden dat bij chemotherapie sprake zal zijn van een sterk toegenomen haaruitval

Veroorzaken alle soorten chemotherapie medicijnen haaruitval? Niet alle soorten chemotherapie medicijnen veroorzaken haaruitval, bepaalde medicijnen zorgen alleen voor (onopvallend) dunner haar. De mate van haaruitval is afhankelijk van verschillende factoren. De eigenschappen van degene die deze behandeling ondergaat en de dosis en frequentie van de chemotherapie beïnvloedt dit onder andere.

Duur

Is het haarverlies slechts van tijdelijke aard? De chemotherapie zorgt voor tijdelijke extra haaruitval. Wanneer de chemotherapie is gestopt en het lichaam zich herstelt, zal er opnieuw haar gaan groeien. Het is echter wel mogelijk dat de textuur en in sommige gevallen ook de kleur van het haar verandert nadat een chemotherapie is ondergaan.

Verminderingen van haarverlies bij behandeling van kanker door hoofdhuidkoeling. Hoofdhuidkoeling wordt toegepast om haaruitval ten gevolge van chemotherapie te verminderen. Haaruitval, hoewel “slechts tijdelijk”, wordt door patiënten ervaren als één van de meest belastende bijwerkingen van de chemotherapie.